Vitajte v našom svete vákuového balenia!
Sme GPR spol. s r.o., váš spoľahlivý partner pre uchovávanie čerstvosti a predĺženie trvanlivosti potravín.
Tu nájdete všetky potrebné informácie pre profesionálov o tejto účinnej metóde uchovávania čerstvosti potravín. Naším cieľom je poskytnúť vám návod a vedomosti, ktoré vám pomôžu využiť výhody vákuového balenia.
Ak ste pripravení začať s vákuovým balením, pokračujte nižšie.
Vákuové balenie potravín prináša niekoľko výhod, vrátane predĺženej trvanlivosti potravín, zachovania ich chuti, vône a výživných hodnôt. Taktiež sa minimalizuje riziko pre rast plesní, baktérií a oxidáciu potravín.
V tabuľkách nájdete predpokladaný čas predĺženia životnosti potravín uvedený v dňoch.*
* Údaje obsiahnuté v tabuľkách sú výsledkom analýzy spoločnosti Flaem Nuova S.p.A (ITA) v spolupráci s AITA (Prof. Luciano Piergiovanni – Katedra podmienok Agro-gastronomických produktov a distribúcie technológii na Milánskej Univerzite).
Máte viac otázok?
Kontaktujte nás prostredníctvom dostupných kanálov.
Vákuové balenie potravín je proces, ktorý odstraňuje vzduch z obalového vrecka alebo nádoby, čo pomáha predĺžiť čerstvosť potravín. Vákuový stroj vytvorí vzduchotesnú peciálne navrhnutú obalovú fóliu alebo nádobu a potom odstráni vzduch.
Vákuové balenie potravín má niekoľko výhod, ako je predĺženie trvanlivosti potravín, uchovanie čerstvosti a výživových hodnôt, minimalizácia prenosu zápachov a ochrana pred splesňovaním.
Baliť do vákua je možné väčšinu potravín, vrátane mäsa, rýb, ovocia, zeleniny, syrov, pečiva a polievok. Dôležité je mať na pamäti, že niektoré potraviny, ako chlieb alebo príliš mäkké ovocie, môžu byť pred balením zmrazené, aby sa zabránilo ich deformácii.
Trvanlivosť potravín závisí od konkrétneho druhu potraviny a podmienok skladovania. Vo všeobecnosti sa vákuovo balené potraviny uchovávajú dlhšie ako potraviny balené bežným spôsobom, pričom sa trvanlivosť môže predĺžiť až o niekoľko týždňov alebo mesiacov. (Viď Tabuľka vyššie)
Nie všetky potraviny musia byť skladované v chlade po vákuovom balení. Niektoré potraviny, ako sušené obilniny alebo konzervované potraviny, možno skladovať pri izbovej teplote. Avšak mäso, mliečne výrobky a iné ľahko pokaziteľné potraviny by mali byť skladované v chlade.
Áno, väčšinu vákuovo balených potravín je možné bezpečne zmraziť. Vákuové balenie chráni potraviny pred mrazom a zabráni vzniku tzv. námrazy alebo freeze-burnu. Zabezpečte však, aby boli potraviny vhodne zabalené a označené s dátumom zmrazenia.
Existuje niekoľko typov vákuových strojov, pri čom každý z nich je vhodný do určitého typu pracovného prostredia na základe kritérii, ktoré stanovuje zákazník. Na gpr.sk Vám radi poradíme s výberom vhodného prístroja vzhľadom k Vašim potrebám.
Niektoré bežné chyby pri vákuovom balení potravín zahŕňajú neúplné uzatvorenie vrecka, použitie poškodených vreciek, preplnenie vreciek alebo nedostatočné vyčistenie vákuového stroja. Tieto chyby môžu znížiť efektivitu vákuovania a trvanlivosť potravín
Rybničná 40/E
Bratislava 831 07
Slovenská Republika
0908 22 88 00
V prípade ak potrebujete iný typ informácii, kliknutím nižšie môžete začať odznova.
V prípade ak potrebujete iný typ informácii, kliknutím nižšie môžete začať odznova.